Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om autism...




En annan tankevärld

när hon inte säger hejdå

bara går

vad tänker du då och

han inte tackar för kaffet

tänker du surt

 hur ohyfsad kan man bli

då kärestan inte sagt älskling

sedan förlovningsdagen

för tre år sedan börjar du

tänka så oromantiskt märklig

 

men hon tänker det är vi

vi två alltid är vi

det finns inga hejdå

vi ses ju hela tiden

för vi är världens bästa vänner

så är det

 

han tyckte att kaffet och

pratstunden var underbart trevlig

så glad att han 

glömde det där tacket

han lärt in

 för så tacksam som han är tar

han det för en självklarhet att

 alla kan se det utanpå

för det känns som själen lyser igenom

 så ser han på dig

det är så självklart

 

den oromantiska älskar oerhört

 den stora sanna kärleken

så ofattbar så skör

växer den i hjärtat

där finns inga ord

bara värme  och

andäktighet

 i en tvåsamhet som är så få förunnad

hur hitta orden som räcker till

när man sprängs av dem

 djupt därinne

 

när det är där man är

mitt i sinnet

när tankarna är viktigare

än utanpåverket

 

Kallprat och

artighetsfraser är obegripliga

betyder faktiskt ingenting

 

bara för dig

 

 




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 714 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-10-30 16:14



Bookmark and Share


  katt.inc
Så fint du beskriver detta och jag är glad att du gör det, jag har läst texter från dig förut om autism och du gör det väldigt bra, du skapar förståelse och kunskap och texter som denna är viktiga dess utom har du skrivit en vacker dikt.
2008-11-03

  Lia-Lej
Vilken varm insikt du ger oss om det dolda som faktiskt lever sitt helt egna liv! Bra att du ger det form och klär det i ord åt oss här!!
2008-10-31

    Maria Malm
Du skriver så himla bra om autism. Viktigt att läsa för dem som blir förvånade, av att alla människor inte använder dessa fraser så flitigt.
2008-10-31

  Betlehemsstjärnan VIP
Den här tog tag personligen i mig, eftersom jag hr en son som
utreds för asberger, som är en typ av autism, eller har dess karaktär i alla fall. Det här är det bästa jag läst av alla förklaringar vetenskapen tagit fram. Mänskligt och med enorm kärlek.Tack.Sparas av mig/B
2008-10-30

  Bodil Sandberg VIP
Så underbart fint du för fram dina tankar om autismen
och du har så rätt i allt det du skriver..det är bara petitesser det där med tack och hejdå och allt..när det självklara redan finns!!

applåder!!!
2008-10-30

    © Birgitta Wäppling VIP
Tänkvärt och läsvärt...
2008-10-30

  Larz Gustafsson VIP
"I hate people when they´re not pollite" (Talking Heads).

Men jag förstår vad du menar.
Orden kan förlora sin ursprungliga innebörd, bli intetsägande klyschor, floskler och klichéer.
2008-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren