Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SJUK


i kyrkan får jag
reda på att jag
har lunginflammation
- det är inget
att leka med
säger doktorn
förr i tiden
dog människor
av sån't
jag tittar på
flugan som krockar
mot fönsterrutan
se'n dess har jag inte
tagit en meter

mina revben
värker
folk som ser mig
slätar till sina
frisyrer
drar in magarna
och rätar på
ryggarna
i spegeln
i närheten
sveper blicken
som i förbigående
förbi

med stort besvär
faller jag
mina knän
nuddar pope joans
ansikte
tårarna på stenen
suddar ut tiden
mellan oss

på sjukhuset
väntar hon likblek
- livet är en gåva
det är inget
att leka med
jag tittar på
taxametern
som slutat ticka
sedan dess har jag inte
tagit en meter

mina händer darrar
fönstren stirrar inåt
tåget skenar
i mörkret
- nästa nå'nstans
viskar pope joan
när
hennes ansikte
i fönstret
som i förbigående
sveper förbi




Fri vers av frantic
Läst 1018 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2008-10-31 19:12



Bookmark and Share


  Elinsomalltid
Jag gillar att du byter rad ofta. Det gör dikten lätt att läsa fastän den är lång. :)
2012-02-11

  Jean-Michel Orblin
dramatiskt
2010-08-02

  Cecilia Danell
Jättebra, verkligen!

- Cecilia
2010-06-01

  Dude
Helt fantastiskt bra. Applåd och bokmärke är givet.
2008-12-09

  Karl-Bo Lundstedt VIP
argh!!!
så fruktat bra!!!
applåder
kb
2008-11-07

    smuts
det här är så himla bra. klockan är mycket på natten och jag har just skrivit världens längsta novell och är helt slut. men det här är så himla bra. jag ska bokmärka och favorisera och läsa mera.
2008-11-02

    ej medlem längre
Så där kom den,
som ett slag och rakt in igenom..
Storhet min vän,
storhet..
Du är, för mig.
Med en talang få förunnas.
Med denna slår du allt och visar
just bara du och din
storhet.
2008-10-31
  > Nästa text
< Föregående

frantic
frantic