Foto Ulla T
2 november" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto Ulla T
2 november



November

 

n o v e m b e r

smaka på det ordet och du ser
förmodligen ett antal "oxveckor"
en lång räcka dagar som bara är grå

kanske är vi orättvisa mot november
när vi ser den som en  l  å  n  g  sträcka
enbart transport fram till jul och nyår

en sådan novemberdag som på bilden
var det när min älskades aska spreds
och det har förstås stannat i minnet

jag försöker tänka på Karin Boyes ord:
"visst finns det mål och mening med vår färd
men det är vägen som är mödan värd"

hur jag än kämpar så kan jag inte
ge henne rätt i detta för närvarande
men en dag som den på bilden kan få
tristessen att stanna upp en aning

nu lovar jag mig själv att ha denna
vackra bild på näthinnan som tröst
för novembertröttheten som just nu
äter upp min allra sista energirest

 

 




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-11-03 22:38



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Underbar beskrivning i både ord och bild.
Applåd!
2008-11-04

  Gunilla VIP
Underbar bild på en fantastisk dag!
Väl värd att bevara i minnet!
Din text är också värd att bevara
i minnet när "oxdagarna" tycks
äta upp en inifrån!
Tack!
2008-11-04
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP