Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är är inte sant


Det är min son det handlar om sa den gamle mannen och pekade på bibeln


Jag läste i en stor tjock bok
om en man
som ställde sig invid en brunn
och sa att han hade vatten
Levande källvatten
fast brunnen nog var grävd
där källan stillnat

Jag läste sedan vidare
och fann att samme man
tog tag i dukarna på marknadsstånden
och välte alla varor
medan han skrek om sin far
som nog var en mäktig man
men sällan sedd i världen

Till slut läste jag i boken
att man dödade den mannen
för allt han sagt
och inte sagt
Ett ganska vanligt öde för en människa
som vägrar sälla sig till karlarna
som gärna dödar andra för sitt rykte

Men när jag la ifrån mig boken
kom en oansenlig farbror fram
och frågade om jag förstått
att det var dennes son
det hela hade handlat om
Då tittade jag noga på allt han bar av rynkor
och skakade på huvudet av okunskap

men boken ligger ännu kvar
där gamlingen stod kvar en stund
med vädjandet i blicken
Och själv har tanken slagit mig
att kanske fick jag möta gud
i tidens sista dagar
för nu är säkert gubben död

Och uppskriven i boken
på första bladets sista rad
där draken sprutat etter
En uppenbarelse som få
har mött i sina dagar
Och jag som inte ens kan tro
har sett att böcker talar




Fri vers av halmstrå
Läst 232 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-11-06 16:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå