Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dikt vinterdepression och en längtan av att finna någon.


ej frosttålig

Ensamma själ, kom hit!
Låt oss rymma från all slit. Från samtidens skit.
Ta min hand, vi springer långt härifrån.
Genom skog, uppför snötäckta berg.
Vi har ett leende på läpparna och kalla tårar vid ögonvrån.
Vi skaffar något att tro på i en hopplös vinter.
Mörkret faller tidigare och tidigare nu.
Kom för att stanna.
Folk krigar, somliga svälter, djur far illa för människors okunnighet och lathet.
Tonåringen plågas av fördomar och väjande blickar.
Låt oss göra vad vi kan
Medan omvärlden står och samlar damm.
Värmer du mina händer när dom sakna men säkert domnar bort?
Genom en lång, kall vinter, kan du då lova att hålla mitt öga torrt?
Mina ord krymper samtidigt som jag.
Orkar du ta dig tid?
Snälla, ge mig en komplimang, en kyss. eller vad som helst annat som kan finnas.
Snälla, finns där för mig när jag behöver dig.
Snälla, gör denna till en vinter att minnas.




Fri vers av Viktor Nilsson
Läst 465 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-11-07 12:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Viktor Nilsson
Viktor Nilsson