Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dikt om sorg.


Vem, Hur, Varför?

En fredsmäklare behövs för att stoppa inbördeskriget som hålls i ditt hjärta.
Frågan är vem.
Ditt hjärta försöker banka sig ur din bröstkorg, i protest mot ditt vemod.
Det måste upphöra nu, idag.
Frågan är hur.
Empati är alltför svårt att känna, dagen efter en ensam tjugoårsfest.
Du dukar bort välkomstdrinkarna med en lättnad tanke; Du har levt drygt en fjärdedel av ditt liv vid detta tillfälle.
Dom gråa dagarna kommer med sina dimmiga armar för att ta dig i dess famn
Du slänger dig in mot något oförutsägbart. Du är glad över att någonting i alla fall bryr sig. För ingen har någonsin velat ta dig i famn.

Frågan är varför.




Fri vers av Viktor Nilsson
Läst 479 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-11-07 12:23



Bookmark and Share


    Siri Bergqvist
Väldigt bra. Jag gillar ditt sätt att skriva, meningarna om olika saker som blir en helhet.
2008-11-07

  Yrre VIP
Fängslande frågande, sorglig.
Den fångar tanken.
2008-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Viktor Nilsson
Viktor Nilsson