Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har med noga uträkning konstaterat att det inte är lätt att föra sig rätt. Regel nr 1 var lite "lätt & lagom"


Om att föra sig

Jag skriver analogt
det är inte alls så svårt
föra pennan mot ett papper
gör mig underbart kåt!

Orden räcker inte till
vill förmedla någonting
slits här, melan sanningen och skratten

försöker ta mig någonvart
låter korten ligga som man lagt
öppnar upp varenda dörr
när pannan svettats våt!

hur kan det blivit just så här?
Jag som bölar om jag svär!
Att jag aldrig mer ska ljuga mitt i natten

Dimman ligger tät
i dunkel ett landskap höljts
så många svar som kommit
men inget som förnöjt

hur kan det va så svårt att se?
Att tiden gått på sne
blir man så nöjd?
med abonemang och bred tv?

dagar flyter fram
månad på månad blir till år
så mycket tid att ha ihjäl
ett mord som man verkligen får!

Ångesten går att trycka ner.
Med diverse preparat.
Om du finner rätt tråd.
En landstingsanställd kamrat

kryper det i dina ben?
Har du brist på vitamin?
Vill ha recept på medicin?
Eller en dunk med importerat vin!

om du väljer egen väg
är du ingenting att ha
skölj ner all skit
dom säger att du bör ta

vill du bara bli helt såld
ska du idka politik
som hobby ”Reinfeldt”
hör ingen dina skrik

om man nu då härdar ut?
bör man nog va neutral
Om man inte genast vill ta slut?
Bli lite ”lätt och lagom” i ditt svenska skal




Fri vers av Patrik M/nsson
Läst 379 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-11-09 05:05



Bookmark and Share


    pe
En uppkäftig text med utmanande innehåll! Ordflödet och takten känns rasande och intensivt, vilket gör sig passande med tanke på innehållet. Gillar skarpt!
2008-11-28

  Linda Bärnfors
kryper det i dina ben?
Har du brist på vitamin?
Vill ha recept på medicin?
Eller en dunk med importerat vin!

/Häftig o rolig!
2008-11-25

    sunnanvind
Känns som en låttext! Bra poetat!
2008-11-12

  Larz Gustafsson VIP
Skulle kunna bli en bra text till en punklåt.
2008-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Patrik M/nsson
Patrik M/nsson