Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En räddad kväll (torsk)


Dina pengar
köper mitt liv

och du använder det
låter din kropp utsöndra sig och
spolar ner resterna i avloppet

Sedan säger du
att du räddat kvällen
tar bilen

hem till förortsfrun
barnen och den nersuttna fåtöljen

Mot avloppsgallret lutar sig
min själ
samlar ihop hundralapparna

skjuter
Sedan säger jag



att du räddat kvällen








Fri vers av halmstrå
Läst 212 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-11-10 13:25



Bookmark and Share


    miramari
"Mot avloppsgallret lutar sig
min själ"

De två raderna är väldigt bra! Säger så mycket med så få ord!

*Applåd*
2008-11-12

    papillon
Tät text, väl behandlat (men slitet) tema med suverän avslutning i de sex sista raderna.
Alla blir infrån sig men så här är livet för en del - gno eller sno.
Applåder!
2008-11-10

  Kristina Wallbing
Jag blir så URFÖRBANNAD på de
kryp till karlar som kan förnedra
en kvinna så här!!

Du beskriver det så jag vill bara gråta;
"Mot avloppsgallret lutar sig
min själ"
2008-11-10

  Rolfsdotter
En bister verklighet som du beskriver bra. Den känns...
2008-11-10
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå