Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tack hannadraken


Men nu har horan hittat bibeln också, är det inte för jävligt (som om jag skulle veta)


Vart gick hon
horan med massageoljan
hon som ena natten låg hos slaktaren
och nästa gick till snickarens son

Var är hon
med sina konster
hon som snärjer männens kroppar
och dårar dem som tar emot henne

Vart gömmer hon sig
hon som kastade sig över den man
alla vill äga
men ingen vill älska

Och människorna söker
där människor ser
för att ge henne domen
till döden

---

Men snickarens son
han med kärleken
tog hennes kropp
dit där ingen kan gå


Och där ska du finna din hora
tre dagar in i döden
smörjer hon dina fötter
medan skammen bränner ditt hjärta

tre dagar in i döden




Fri vers av halmstrå
Läst 314 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-11-12 10:29



Bookmark and Share


    resilient
Det här borde stå i Bibeln. Då skulle jag börja läsa den.
2009-05-17

  Hannadraken
tack själv. denna är magnifik. den djupnar min egen förståelse av texten.
2008-11-15

    papillon
Detta tycker jag, själv icketroende, är mäktig, stor poesi om skam och nåd - är det någon mer än jag som tycker sig höra klanger
från Nils Ferlin i dessa lugna, okonstlade men med stort språklig skicklighet formulerade rader om den yttersta utsattheten ?
2008-11-12
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå