Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekens Lag

Jag gjorde av molnen
buketter till dig
Alla kunde se
hur vi älskade varandra
Stjärnorna planeterna
kyssarna och raketen
som exploderade i dig

Du svävade högt
över husen med mig
obekymrad och leende
ungdomligt vacker
som bara du är
Vi var tyngdlösa
och lyckliga
verkligen lyckliga

Vi visste att allt
var en fråga om tid
innan gravitationen
blev för mäktig
Vi visste att vi
skulle falla
slå oss fördärvade
men anade inte
att det kunde göra
så jävla ont

Nu går våra hjärtan
på kryckor
och våra själar
är förpackade i gips
Vi gömmer oss
i skrubbarna
och slickar våra sår

Men en vacker dag
har vi bestämt oss
att sväva i rymden igen




Fri vers av Al Lanzon
Läst 530 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-11-12 19:28



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Denna tål att läsas flera gånger:-)

den känns tidlös i sin innebörd.
2009-05-03

  Johan Bergstjärna VIP
Vi vaknar i kärleken.... men sen somnar vi till rädslorna igen.
Men som denna fina dikt slutar hoppfullt: varför ska vi inte kunna vakna & sväva... igen.... & igen??
2009-05-03

  Miss Mod
"Vi gömmer oss
i skrubbarna
och slickar våra sår"
Underbart!!
2009-02-07

  Sladjana Zubcevic
"Men en vacker dag
har vi bestämt oss
att sväva i rymden igen"
Vackert skrivet.
Jag hoppas att ni ska göra det!
2009-01-30

  Cosmic Johanna
Mycket vackert skildrad om kärlekens starka gravitation, som får oss att sväva viktlösa, applåder!
2009-01-05

  Vildvittra
Underbar dikt om att älska bortom vett och sans.
2008-11-24

  Jonas Lindmark
Skitbra!!!
Precis så där är
d ju med förälskelse!
Ändå tvekar man inte
att ge sej ut på nya flygturer.. ;D
2008-11-12

  Blåbäret
fängslande text som berör mig...vackra ord du använder som målar bilder...längtansfullt efter att få sväva fritt igen...låter underbart...
2008-11-12

  prinscess VIP
den här var skör emellanåt men jättevacker
2008-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Al Lanzon