Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag får tankar av programserien "Himlen kan vänta"


Himlen kunde inte vänta

 

jag bannade vår Herre och bad:

ta någon annan istället

 

fast vi visste genast att sjukdomen

inte gick att bota så gjorde vi allt för att leva

behandlingarna var endast bromsar

men vi höll modet uppe på varandra

och minsta glitter i hans ögon

lyste upp mitt liv och hjärtat värmdes

ändå känner jag det som om jag svek

 

jag vet att sorgen ser ut så

skuld tynger ofta sörjandes axlar

 

varför jobbade jag så mycket

varför tog jag inte vara på varje minut

varför varför varför varför

 

när jag såg dem som fått sina domar

och deras anhöríga så brast det

i tårars flod av minnen 

 

allt investerat hopp

min älskades livslust

 

vart tog  allt vägen

när han dog

för att

himlen inte kunde vänta

 

 

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-11-13 22:13



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Oändligt berörande text som griper tag...
2008-11-14

  LassO
Ja alltså, exakt som din text gör, glömde jag skriva.
2008-11-13

  LassO
missade det den här gången, men det berör.... som ofta såna saker gör...
2008-11-13

  Sladjana Zubcevic VIP
"vart tog allt vägen

när han dog

för att

himlen inte kunde vänta"
Denna dikten berör mig starkt.
Vackert och mycket stark.
2008-11-13

  prinscess VIP
sorgset och smärtsamt
2008-11-13
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP