Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den riktar sig främst till beslutsfattare, men jag tror att vi alla lite till mans kan känna in situationer, där vi på något sätt borde agerat.


Medmänniska?

 

 

Du är en tjänare men förstår inte vikten av att

betjäna. Du är en medmänniska, likväl går du 

förbi de som gråter. Du är en hjälte utsänd med

ett mod likt få, trots det står du bredvid när

de andra på barriären tappert står. Du gapar

och skriker på orättvisor som drar tätt snävt 

intill, så nära att du i stridsrökens svavel hest

hostar till! Dock, gör du ingenting. Du är en ut

nämnd aktad människa, men likväl utdömd

förtappad i ordets rätta mening. Du finns i alla

uppslag men existerar ändå föga till. Mitt i den

sena natten röster ropar; "gör någonting då"!

Orättvisors bittra högkonjunktur du ser tydligt

och klart, men anslagen dessa små du tagit, ja

stilfullt spenderat på något sjaskigt hak. Trots

det som sagts och med rätta förts fram. Så är du  

en av de alla, samhället blint måste förlita sig till. 

 




Fri vers av stefan.g
Läst 698 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2008-11-14 09:31



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Vilken text, fångar, tar tag, tanke!
2010-08-13

  Julia Larsson olofsson
Bra text. Den fångar in än.
2010-02-21

  Michaela Dutius
Underlåtenheten att agera är kanske det värsta vi gör.
Att tiga inför orättvisorna är en tystnad som dånar.
Tack för denna starka text.
Tar den verkligen till mig.
2009-12-30

  jörgen g
Ja, om jag ändå kunde undgå att skriva under med mitt namn på den listan. Men det vore löjligt att ens försöka. Bra framburet!
2009-08-17

    Miss Bea
Har visst inte besökt dig på ett tag men den här texten vat väl värd ett besök. Bravo! ska läsa vidare.

/Miss Bea
2009-01-12

    Bellissima
Bra skrivet!
2008-11-14
  > Nästa text
< Föregående

stefan.g
stefan.g

Mina favoriter
Hur du vill leva