Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om gud finns borde det här inte vara något problem


Herregud nu skriver hon bön också (löjeväckande)


Du Gud
nu måste du

lyssna
när jag ber
alla de där bönerna om ensamheten
livslögnsskammen
dumskallsgömslena
och butternävarna

hör mig
gud som haver alla barn
i händerna
du glömde några kvar i krigsruiner
och där pappa slog dem
såg du inte
mammorna som släppte taget
och greppade
absolut
i ett
tag

Du som säger att du
är allas pappa
nu

säger jag till dig
att pappor inte låter sina barn
leka med atomer
bygga stridsspetsar
missiler
ubåtsgömda bomber
och aldrig skulle stanna
och se på
när ungarna stack
knivarna
genom
in
i


Hjärtat
säger du
är ditt hus

Men nu undrar jag
varför du aldrig är hemma
till middagen
om du måste jobba över
kunde du väl
betala fritidsplatser
för alla
som
är

ensamma och hemlösa och utanför och måste
skämmas


Och så tycker jag att du har låtit det gå för långt
med fertiliteten
och påven
lite gummi skulle inte skada
skulle du kunna
ge honom en hint
eller låta bli att väva ihop
fler kroppar
åt oss
som
är

så många att vi inte orkar ta hand om
varandra


Och kanske ska man buga och säga amen
men nu är det så här
att jag kan inte skrapa med fötterna
och skämmas mer
för att jag
är människa
ifall du
gjort
mig

borde du faktiskt
höra på
ändå



Ebba




Fri vers av halmstrå
Läst 459 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-11-16 16:19



Bookmark and Share


  Lia-Lej
Uppriktigt, ärligt, naket, fantastiskt bra och härligt berörande!

Jag gillar detta om att Gud så sällan är hemma till middagen där i hjärtat. Känner igen mig mycket väl i dina tankar!!
2009-06-12

  Jojo
snyggt skrivet
intressant och förståeligt innehåll

men visst är det skönt att ha en fri vilja och inte vara en marionettdocka i händerna på Gud
2008-12-08

    ej medlem längre
jättebra skrivet! så ärligt och äkta. tummen upp
2008-11-22

  Fånga dagen
jättebra skrivet
mvh ak
2008-11-22

    C3H5(NO3)3
Hatten av för detta! Hur bra som helst.

och jag håller med dig.
2008-11-22

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Mycket bra skriven
2008-11-22

  Hannadraken
En alltigenom superärlig bön. Och smart. Jag bokmärker.
2008-11-21

  Carola Zettergren
JAMEN detta var ju helt fantastiskt!bokmärks så klart!!!!Aldrig har jag hört en sådan ärlig bön!
2008-11-16
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå