Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag förbehåller mig rätten att ha en åsikt.......
OBS! Texten handlar INTE om de änglar som gör fantastiska insatser i äldreomsorgen. Dem har jag haft lyckan att träffa via min mor.




Vad är arbetsmoral

 

säg mig vad är arbetsmoral

jag är så gammal så för mig

är det självklart att arbeta

när jag är på jobbet

 

istället ser man på TV

snäser åt de gamla

låter dem ligga istället

för att få gemenskap

 

och vi ska höra på hur

det jolmas i vrårna

för att de som arbetar

med gamla har så

dålig lön

 

hallå vad har det med

saken att göra

är moral och pengar

samma sak

 

den som inte gör sitt jobb

ska väl inte ha sin lön

 

förstår du inte vad jag menar

så fundera en stund på

hur du själv skulle vilja ha det

när det är din tur att bli gammal




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-11-20 15:58



Bookmark and Share


  * Ammi *
ja och numera är de ju brickor i politikernas rävspel. i dagens sverige är det nästan farligt att bli gammal och beroende av andra, politikerna har ju oxå ställt till det så familjen inte betyder nåt i det här landet, för det ska betalas skatt , det är det allra viktigaste, sen struntar man i resten
en mkt bra text Ulla, och rättigheten till åsikter ska vi hålla hårt på!
2008-11-20

  Marie Å
Tänkvärt…..
”hur du själv skulle vilja ha det
när det är din tur att bli gammal”

MEN vi skall inte glömma att det finns många som gör ett jättejobb.
2008-11-20

  glittertindra
jo, det finns väl kvar en och annan som fortfarande arbetar på jobbet.. men många har börjat prata om mer rättigheter än skyldigheter... en annan är glad att man har jobb, har gått utan med.. föredrar att ha ett jobb och en inkomst...
2008-11-20
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP