Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Häromdagen fick jag veta lite mer om vem min far var som person.....
Egentligen hade jag väl haft detta på känn, men vetskapen blev ändå ganska omskakande. Jag var sju år när han blev sjuk. Ett år senare var han död.




Ur ett barns perspektiv

 

jag var alltid så nervös när vi var själva

pappa och jag och då

pladdrade jag på som jag gör när jag är osäker

och flabbigt pladder var det värsta han visste

min pappa

 

jag följde honom troget som en hund

men kan inte minnas

en klapp eller en kram 

inte ens ett vänligt sagt ord

 

jag gick ut och väntade på honom

när han kom från jobbet och kan se

honom framför mig hur han

både gick och såg förbi mig

 

kanske skulle barn som sökte uppmärksamhet

kväsas på den tiden - vad vet jag

det jag vet är att det inte hjälpte

 

den som tillbringat mycket tid med barn

vet att man aldrig ska vara ironisk

för att det är ett språkligt vapen

som barn inte behärskar och det gör

barn extremt osäkra och ironin

gränsar till elakhet

 

min pappa älskade ironi

och jag som sökte hans kärlek 

fick den aldrig

idag skulle vi nog inte ha varit

kompatibla pappa och jag

 

kanske hade jag älskat honom ändå

kanske kunde jag blivit ironimästare

och vunnit kampen

 

döden hann som vanligt före

och just nu sörjer jag det inte 

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-11-20 23:26



Bookmark and Share


  Lejonhjärtas poesi
Ja många har haft komplicerade förhållanden till sina fäder och jag själv är inget undantag. Berörs av dina ord och du skriver med stark känsla!
2008-11-23
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP