Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett litet sonettförsök i all enkelhet från skökan själv (som möjligen fann ordet) - fast sonettformen har jag nu lärt mig, slutar med ett något annat mönster - som nog kommer nästa gång!


utan hedersplats

En kvinna utan hedersplats vid bordet
står dold bak spiselhällens svarta dok
och söker finna svar i livsens bok
hur skulle hon få säga till dem ordet

om heligheten som fått ut sin lusta
i kyrklighetens hemligaste rum
och därvid mutat ängeln att bli stum
men glömde att en sköka lätt kan frusta

vid sidan om det andra har som eget
revir och aldrig skulle andas om
men gatans kvinnor är alls ej som dom

-de styrs av annat än den fina feghet
man finner hos en dam av högre rang
Dock - skökans ord blir dolt i kyrkklocksklang




Bunden vers (Sonett) av halmstrå
Läst 258 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-11-21 17:14



Bookmark and Share


  Erik L
Bra skrivet. Jag uppskattar alltid dikt som är skriven med rytm och rim. Den som också ger sig på en så bunden form som en sonett är väl värd en stor applåd!
2008-11-21

    papillon
Snyggt! Jag hittar bara något litet, lätt korrigerat fel i takten, men rimflätningen stämmer inte riktigt med sonettens regler - jag skickar ett meddelande och försöker förklara.
Sista strofen är en liten pärla!
2008-11-21
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå