Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pandemisk smittohärd

 

hur blir man bitter

från första

början

 

för ingen är ju

född

sådan

 

räcker det med

att känna igen

bitterheten

 

räcker det med

att hålla sig

undan

 

ett gift är den

som sprider sig

fortare än löpelden

och är våldsamt smittsamt

en pandemi av värsta sort

 

inte enbart den drabbade

blir lidande

omgivningen

inklusive dess omgivning

smittas

förpestas

förgörs

 

den kan ändra skepnad och maskera sif

 

dyka upp

som avund

illvilja

missunnsamhet

nedlåtenhet

hånfull elakhet

 

se upp akta er

den kan finnas där ni inte

tror att den är

 

jag vet för jag

har nyss funnit

en smittohärd




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-11-21 17:26



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Ja, bäst är att springa för livet från en sådan "smittohärd"
så man ej hinner att bli besmittad. Det är mitt råd efter ett begånget misstag att ha gått in och nosat. Jag blev gruvligt bränd och mådde dåligt i lång tid tills jag fann en "kärring" och flera som hade god "mat" att dela med sig av.
Tillåt mig att bokmärka. Det här var roligt. Nu kan man t.o.m. börja skratta igen...
2008-11-21
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP