Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ännu inte en korrekt sonett... men jag är på väg.


se staden vakna från ett annat perspektiv (sonett vid tullen)

I bruset av en stad som sakta vaknar
står evigheten still vid tullens port
och målar med sin lins ett ändligt kort
i färger som en drömlös mänska saknar

när mödan blivit större än hon mäktar
och gråtlösheten tagit henne bort
till dagar i ett själviskhetens fort
ett helvete i grått där allting jäktar

Men evigheten står där kvar och blickar
vid porten ut mot döden som är liv
en gåta ingen mänska har förstått

och dagarna i satans eld som slickar
de själar som tar tidens tunga kliv
är livet själv av kärlek grymt förrått






Bunden vers (Sonett) av halmstrå
Läst 250 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-11-22 09:09



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Roligt att fler börja skriva sonetter här... :)

Du har kommit en bra bit i sonettkonstens regelverk.

Betoningarna lyckas du med på de flesta ställen med bravur. (Ett undantag är på rad 8, där rytmen fastnar vid det andra ordets sista stavelse (rytmiskt sett bör den vara betonad för att få det att stämma, men i detta ord är den obetonad).

Port och kort blir väl i och för sig nödrim (uttalas med o respektive å).


På sista raden skulle nog "livet självt" bli pricken över i (istället för "livet själv").

Du är på god väg; fortsätt skriva sonetter - det är kul och utvecklar skrivandet.
2008-11-23
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå