Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

slängkyss

last nite jag springer i drömmen
jag tror det är flytten
som får drömmarna att slita sig
och vägra falla i glömska
dom röda tumvantarna med ett hål på vänster tumme
bär bok-kassar och snöflingorna virvlar
kring banankartongerna
sista natten i lägenheten rusar drömmarna
genom mig som försenade tåg
försöker hinna ikapp tidtabellen
sista dagen är en helt vanlig onsdag
sista frukosten och jag tror
jag börjat tycka om mig själv
igen
trycker en röd slängkyss
mot det tandkrämsfläckiga spegelglaset
vi ska vidare du och jag
inte fastna här förstår du
last nite
jag minns det ganska bra ändå
trots rödvinsfläckarna på min snövita klänning
det var inte jag
utan han grannen till hon
som jag jobbat med
nuförtiden minns jag
mina vänner
medan de är alldeles bredvid
samlar på deras lukter
hårspray svettigt puder och rakvatten
last nite
jag springer i drömmen
jag springer över snötäckta landskap och mina vänner
orkar inte hålla takten
dom stannar flåsande i snödrivorna
med rinnande näsblod
jag springer
och fortsätter ut på isen
hör försent
knakandet
och vaknar mitt i fallet

när jag ska gå för sista gången
bara låsa och gå härifrån
hittar jag inte dom röda vantarna
det ekar
dom tomma skåpen ropar
att dom är borta
att jag måste ha glömt dom ute på isen




Fri vers av kniv-ebba
Läst 427 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-11-23 13:30



Bookmark and Share


  Prometeus
Det är ofta bråttom i dina texter; bråttom för dig och ett högt tempo rent textmässigt. Jag älskar hur den sista dagen är en vanlig onsdag. Hur apokalypsen ser ut som vilken dag som helst. Hur skärselden kan vara lågan på en tändsticka. I din värld finns det fantastiska och stora i den lilla vardagen. Med alla vardagliga tankar och begrepp blir dina texter nästan magisk realism. Jag älskar även partiet där du - över en frukost - finner dig själv och helt plötsligt börjar älska dig själv igen. "När du får oväntat besök" liksom. Känslan av att gå vidare är påtaglig, och jag vet hur berusande den kan vara.
2008-11-24
  > Nästa text
< Föregående

kniv-ebba
kniv-ebba