Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ni minns kanske den där gamla sagan och när solen och vinden skull tävla?


Vem är stark Vem är svag

 

ha jag är starkast

sa vinden

 

det tror du bara

sa solen

 

självklart är jag starkare än du

jag får av människornas kläder

på nolltid när jag tar i ordentligt

 

det tror jag säkert sa solen

men ser du det får jag också

när jag drar upp värmen rejält

 

vi får tävla då sa vinden och jag börjar

 

det blev således storm

och människorna drog sina kläder

tätare om sig

blixlåsen åkte upp till hakan

mössor bands fast

halsdukar knöts

 

inga kläder åkte av och solen log

 

stormen var nu på dåligt humör

för han avskydde att förlora så han

fräste åt solen att det var hennes tur

 

du kommer i alla fall inte att lyckas

för om inte JAG kan så

kan ju ingen röt vinden

 

solen log sitt soligaste leende

la huvudet på sned och svarade

jag ska göra så gott jag kan hördu

 

och solen sken medan människorna

som hade tagit så mycket kläder på sig

för att det stormat så eländigt

 

ja de började ta av sina mössor

knäppa upp knappar

ta av handskar och halsdukar

 

efter en stund brassade solen på

och då åkte en och annan kappa av

rockar hängdes på armar och solen log

 

vad säger du nu då sa solen

vann jag eller

 

vinden hade nu blåst upp sig till storm igen

och var rejält åskmolnsarg när han snäste

såg du någon som var naken då

 

naken sa solen

det sa vi inget om

saken gällde bara vem som fick av kläderna

 

gillas inte sa vinden

saken gällde att få av

ALLA kläderna

 

då skickade solen sina strålar

rakt i ögonen på vinden

så att han inget såg

 

det är därför det är alldeles

vindstilla somliga dagar

 

 

 




Prosa (Prosapoesi) av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-11-24 08:22



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Så vacker saga, ljuset vinner alltid, till slut, så är det med oss människor också, även om man är i dystert blåsväder ibland, så att det känns både i märg och ben så har man bara tålamod, då blir det till slut ljust igen, lugnt och vindstilla .....
2008-11-24

  Bibbi VIP
"Sol ute
sol inne
sol i hjärta
sol i sinne"
väljer jag.
Mycket tänkvärda ord.
2008-11-24

    wildrosen
applåd.. en härlig saga...
2008-11-24

    sunnanvind
Gullig *kloksaga* Hälsar Sunnanvinden!;)
2008-11-24

    ej medlem längre
En liten go saga... För både barn och vuxna. Hojta när du behöver en illustratör.
2008-11-24
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP