Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Kognitiv dissonans - ELLER VARFÖR VI MÄN INTE HAR...

Idag vill jag på förekommen anledning ordbajsa på det kvinnliga könet...detta gör ni ofta på oss män så...det kan ni gott ha

Brakade ihop med en vad jag kallar feministfitta(varför detta ord vet jag egentligen inte...finns varken något feminint eller graciöst över dessa och deras fitta är antagligen så snustorr och hårt ihopknipen att tråcklar man in en kolbit där så har man pga tryck och spänning en diamant på en vecka)

Nåja efter att ha hört hennes utlägg om hur värdelösa vi män är, tröttnade jag och påpekade att hon antagligen stod närmare den manliga rasen än vad jag någonsin kommer att göra ty hade jag vederbörandes skäggväxt på överläppen hade jag kunnat fixa den där perfekta tredagars skäggstubben under en natts sömn
Jag la till några fler valda ord för att få henne att betänka, stanna upp och reflektera ett tag, kanske finna svaret på varför hon var så bitter som hon nu uppenbarligen var. Ty jag var övertygad om att det hela bottnade i brist på den vara hon beklagade sig över (skott i råttan).

Så efter att ha täppt till käften på henne på god Persbrandt manér (en man många kvinnor trånar efter men som få hade klarat hålla sina feministåsikter inför) så beslutade jag mig för att skriva en text om...kvinnor och deras betydelse.

Vad kan således kvinnor som inte män kan? Föda barn. Varför vill vi ha er? Ja inte fan av den anledningen i alla fall. Sex gillar vi, snoriga ungar tolererar vi, om ni tar hand om dem förstås. Så således är det alltså attraktionen vi dras till - slutsats: vackra, sexiga kvinnor har vi män en närmast mystifierad dragningskraft till. Och resten då? Ty endast en låg procentsats uppfyller ju detta krav...vad uppfyller ni för nytta? Svar: Ingen jävla aning

Det finns inte ett område, INTE ETT område där vi män inte antingen är överlägset bättre eller i alla fall lika bra på som er kvinnor. Talar vi om eliten inom vad som tidigare benämndes som kvinnosysslor är det huvudsakligen män som regerar: antingen det är inom vård, matlagning, konst, finmotorik, musik etc.
Och på grund av att inte dessa sysslor ens benämns eller får benämnas som kvinnosysslor har en generation män växt fram som mer eller mindre står totalt självständiga från behovet av er kvinnor. Jag är ett typexempel på en sådan.

Uppfostrad av såväl en mor som far har jag blivit lärt det mesta. Så från en 40 timmars arbetsvecka kan jag således laga de mesta i matväg (oftast fler och bättre än de kvinnor jag känner) samtidigt kan jag såväl meka med bilen som installera allt nödvändigt i ett hem. Jag kan lyfta 100kg i bänk utan större problem vad beträffar fysisk ansträngning men också sy och klara finmotoriska uppgifter om så kräves. Jag bäddar, dammsuger, städar, diskar, tvättar och håller hemmet internt rent från fiender (bakterier och damm) såväl som jag med 15 års erfarenheter från kampartsvärlden nog utan större svårigheter kan slå av näsbenet av en eventuell yttre inkräktare i min trygga borg.

Så vad skulle jag behöva en kvinna till?
Varför är detta så viktig del i mitt liv?
Varför överhuvudtaget blir inte alla män tvestjärtar och förstoppar sig fram genom tillvaron?

SVARET: Kognitiv dissonans
Då vi män från början vetat om att vi inte har någon som helst praktisk nytta av er kvinnor har vårt sinne redan från början på grund av behovet av artens fortlevnad skapat ett inre behov av er

NATURENS SVAR: Attraktion
Med andra ord skapades ni på ett sådant sätt att vi män direkt undermedvetet skulle gensvara av att vi vill ha er.
Hur? Utseende
Likt unga djur skapas med stora söta ögon, ymkliga läten och rörelser för att framtvinga en slags beskyddarbehov, mata-mig-känsla i flocken skapades ni kvinnor.
Erat vackra utseende gensvarar direkt i mannen:
VILL HA (så är vi män med allt...vi går på vårt synintryck den bilen är snygg, den kvinnan är vacker etc)
Er "svansföring" och höftrörelser när ni går talar in i mannens "lillhjärna"
MÅSTE BARA HA!
(ty vi är kåta varelser)
Samtidigt appelleras våra mer ömsinta sidor
Stora söta ögon ,vän kropp, plutande underläpp:
VILL BESKYDDA
Och så vidare och så vidare...

Kontentan: Vi män har ingen praktisk nytta av er kvinnor överhuvudtaget längre
Men så länge ni är vackra. söta, sexiga kommer ni ändå vara oss överlägsna, då en okynnig blick från eder får oss platt på fall.
till och med denna text som ALLA män innerst inne håller med om kommer de attackera...just på grund av en sådan där blick...eller hoppet om att få en sådan där blick...just i hoppet om vad detta eventuellt kan leda till
Då vill de visa för flocken...eh eh inte jag inte

VAD JAG SJÄLV TYCKER?
Skulle utan tvekan, med stor skyndsamhet och största ansträngning svära mig fri från denna text och åberopa tillfällig sinnesförvirring för att aldrig ta upp detta ämne mer...just för en sådan där blick...ty det är inget jag kan rå för...detta ligger i VÅR NATUR

;-)
ja just det....tillbaka till frågan om den otäcka feministen...och fula, otrevliga kvinnor...tja...jo...vi behöver nog er också...som kontrast när vi bedriver älskog med våra älskade, men totalt onödiga kvinnor
Ty vår hjärna är redan dömd på förhud...för hand...förhand menar jag hrm...
att älska er, lovsjunga er och dyrka marken ni går på
Inte på grund av en praktisk nödvändighet...utan pga
ett emotionellt måste
Fri vers av Regular
Läst 694 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2008-11-25 13:14Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gav ett leende...
2010-10-27

  Della K
Ska vi jämföra ballar?

Du är chanslös min vän...

;)
2008-12-10

  K*
- Vad kallar man en intelligent, läcker och behaglig man?
- Ett rykte...
2008-12-04

  Mats Henricson
En Mycket Intressant "Vidräkning" med Feministerna ! Skulle tro att en hel del satir ingår i denna "Litania över Quinnan" ! Är, förmodligen, en "toffel", eftersom jag inte kan skriva under på allt det du skriver ! Men jag gillar Den Grovkornigt Humoristiska Undertonen i denna skriftställning ! Ja, jag bokmärker , behöver den för framtida studier. Lite grann av en lektion för undertecknad.
2008-11-26

  Regular
*s*
2008-11-25

  Fokus
Tjurig idag?
;)
2008-11-25

  Svartsilver
Men hörru gullet!
kan du bli så torr å bitter så du kan klämma ut en diamat med fittan efter en vecka!
nä trodde inte det..
Nu är jag säker jag ska bli flata gifta mig med en bitter rå feminist som fixar diamanter åt mig!
Tack baby tack vare dig kommer jag bli rik!
så skicka hit subban:D
2008-11-25

  Regular
klenis ;-) tog man ju i åttan ju (alltså klass inga metaforer nu tack) hehehe
2008-11-25

  Mr Lindemann VIP
Ojdå!
Jag som bara orkar med 90 kilo i bänkpress
Men å andra sidan känns det som den kvinnliga sidan i mig börjar bli feminist
2008-11-25

  Regular
till Yrre:
Jo det var det faktiskt...den var menad som lite glimten i ögat och som tankeställare åt alla hata-män-vi-behöver-er-inte texter
ty jag tror att även om vi inte just praktiskt behöver varandra med dagens alla hjälpmedel och "mor annas kokbok" till hands så har vi ett emotionellt behov och ett fysiologiskt behov av varandra...visste du tex att man bevisat att det i kroppen bildas ett ämne som ger glädje, lugn bara män och kvinnor känner varandras doft...derru ;-)
2008-11-25

  "Dempa"
klingar humoristisk ironi i mina öron
2008-11-25

    MaryMo
asg
Ja vafasen, åk till Mars ni så stannar vi här på jorden, allt skulle vara så mycket bättre då, eller hur? hehehe

Skön text!
2008-11-25

  Havsbris
ahhahahhahhaha

är du på en nekande fas
ännu baby? hahahahha

hmmmm båda och,
trorjag,
det brukar ända
innan akuten besök, akta
dig hahahhahah
2008-11-25

  Yrre VIP
En text som är värd att läsas och funderas på.
För mej gör det ont att läsa den, kanske för andra med.
Någon glädje hittar jag inte i den men det kanske inte va meningen heller.
2008-11-25

  -Ulla Tilemo- VIP
Vad bra att du kan allt själv. Då behöver ju inte det utgöra bevekelsegrunden för att träffa någon av motsatt kön.
En bra början, och rätt som det är så står hon där! Och då har du inte tid att skriva en enda text till.....
2008-11-25

    deb8
En text som skapar mycket tankar och provocerar skönt i min feministnerv. Förstår ironin i den och att du egentligen dyrkar och behöver kvinnor för lite mer djup än satsutlösare. Men det som slår mig i dina resonemang om att ni inte alls behöver oss för att ni minst kan utföra allting lika bra om inte bättre än vi på de traditionella kvinnliga områdena, är att män som vanligt blir uppmärksammade för varje självklar livshandling som kvinno ri alla tider haft inbyggt.

Det skrivs sidor upp och sidor ner i pressen om hur män barnvaktar sina egna barn och offrar sig i papparollen och hur de är så kreativa i köket och utnämns till årets stjärnkock för att ha smällt ihop något oätligt som inte ens ser ut som mat snarare utställningsföremål på moderna. Jag jobbar själv i en bransch som anses typiskt kvinnlig där männen får sån oförtjänlig uppmärksamhet och brer ut sig och får all kred och de högsta lönerna och positionerna. Överallt dominerar patriarkatet och ingenting har förändrats egentligen, så länge leve feminsitfittan med mustasch för att hon vågar vara så oattraktiv för kvinnors jämlikhet!
2008-11-25

  Emilia Mattsson
intressant..:)
2008-11-25

  lyckeli
du är inte riktigt riktig...

på ett skitbra sätt!

Sen att det inte fanns ett enda fakta i texen...
tja, det kan jag leva med ; )
2008-11-25

  dead_prez
lysande text
2008-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Regular
Regular