Foto Ulla T" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto Ulla T


Vad sa Leonardo da Vinci

 

paletten är laddad

med grundfärger

som stirrar förväntansfullt

på mig

 

när inspirationen tryter

får jag ta till ett par

strategier

 

konstigt att jag alltid

måste börja med blått

så tar jag ett ynkligt korn gult i

och njuter av ny nyans

 

en liten strimma karmosinrött

med tunnaste penseln

ockra lyser guld i det röda

färginduktion slutar aldrig fascinera

 

nyförälskad i palettkniven

tar jag ut svängarna

och blandar med vitt

vitt är förunderligt och

ändrar hela bilden

 

grått är inte bara grått

blanda svart och vitt kan vi ju

men det är bara början

ett litet penseldrag gult i

eller grönt rött blått

och jag gör som Leonardo da Vinci

ställer mig vid en bergvägg

och lyssnar till hans ord

 

studera ett berg och du ser en hel värld

 

 

 

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 359 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-11-26 12:32



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
Ja, speciellt
'de bohusiska
bergen' med alla
färger och former!
Läckert både språk
och bild!
2008-11-26

  Ilona _L
Oj, så läckert!
Naturen överträffar allt annat!
2008-11-26

  Michaela Dutius
En människa - ett berg - en blomma-allt är det en värld...förunderligt vackert och vist formulerat av dig!
2008-11-26

    Melona
vilken kärlek
och lust


gaaaaaaaaah

springer till dukarna
det var ju det jag skulle
ju...

tack för fin dikt och inspiration!
2008-11-26

  Bibbi VIP
Detta är sådana djup att jag måste bokmärka och återvända.....
Applåd!
Jag vill gärna dock ställa mig bredvid Dig och lyssna till hans ord.
2008-11-26

  Gunnar Norrman
Den tavlan skulle jag vilja se! Det är nyanserna, ljuset och de små skiftningrna, som det gäller att fånga. Carpe diem!
2008-11-26

  Sladjana Zubcevic
"studera ett berg och du ser en hel värld"
Underbart skrivet, min vän.
2008-11-26

  Ezmeralda VIP
Underbart skrivet Ulla jag sparar den åt mej själv.
Då kan jag ta fram den och njuta när jag vill.
Kram!
2008-11-26
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP