Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rondel


Narrspel i dårarnas natt



Han vandrar bort mot kyrkans gård, en tok
och i hans spår må dysterheten vika
för dimmorna som målar alla lika
Vår tok har samma värde som en klok

och ödet tvingar tiden att förlika
en svartklädd präst med narrens bjällerdok
Han vandrar bort mot kyrkans gård, en tok
att möta lagen tolkad för de rika

så faller himlens skam i tyngda sjok
när änglaskaran samfällt måste skrika
att jorden måtte himlens väl berika
en gudason på väg att göra bot
Han vandrar bort mot kyrkans gård, en tok




Fri vers av halmstrå
Läst 402 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-11-26 20:57



Bookmark and Share


  fågel grå
Ja, jävlar i mig . .
2008-11-27

    papillon
Du är fanimej otrolig - det här är en grymt bra rondel som andas medeltid! Fram med lutan, syster!!
2008-11-26
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå