Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur sepia

Skakar pappersark
över nysnö

längst ned,
placerat såsom hjärtat
på den vänstra sidan
en skugga av din signatur
faller stilla likt nattregn
möter jord
men förmultnas ej

som om det vore en kortlek
blandar du bokstäver
vaskar fram viskningar från
städer långt borta
som får hörnen att runda sig
omkring de ofrivilliga tillflyktsorterna

ur berget sliter sig stenarna loss
















Fri vers av _Mian_
Läst 686 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-12-05 23:38



Bookmark and Share


  wayward - taiga
krackelerat, jaja, rättarhästar mig :)
2008-12-09

  wayward - taiga
å vad snygga ord kan bli i ett okonstlat sammanhang.

som ett klackelerat, lackat foto eroderar vi i takt med jordens skorpa.
2008-12-09

    ej medlem längre
det här är så bra. dina liknelser är fantastiska.

"skakar pappersark över nysnö" du börjar med en liknelse som skänker mig styrka. jag läser in en själ som öppnar sig, som vill bli sedd. orden som följer därefter ger mig stor glädje och trygghet, ord som landar, en själ som landar och tas emot. ingenting förmultnar, ingenting förstörs. allt får vara precis som det är.

nästa strof berättar om någon som lockar fram, någon som kan och vill ta emot, som får kroppen och själen att mjukna.

och så slutorden. jag gråter av lycka vid de orden. för mig är det odelat positivt med stenar som får tillåtelse att lossna ur berget.

du har skrivit mitt första bokmärke som nyuppstånden. Tack.
2008-12-09

  Carola Zettergren
Dramatiskt målande;ursnygg poesi!!! Applåder!!!
2008-12-07

  Vind
Som om du följde en stigfinnare i ordkonstens vita oupptäckta områden... Intagande "resa", skön lyrik.
2008-12-07

  Lena Renman
Mycket vackert Mian :-)
Nära och lång borta i ett och jag gillar särskilt
" en skugga av din signatur
faller stilla likt nattregn
möter jord
men förmultas ej"

Stor ordkonst
Lena
2008-12-07

  Maria Zena Viklund
gillar denna!

"möter jord
men förmultas ej"

"stenarna sliter sig loss
ur berget. "

applåder!
2008-12-06

  noname_realmind
Ordmåleri i surrealism och drömmar... såå skönt att dyka in i!

Det startar med det lätta pappersarket... och avslutas med stenar som sliter sig loss från berget. Däremellan mystiska drömslingor, med många och djupa skikt...

Detta är POESI - I Miansk-specialanda!! :))
2008-12-06
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_