Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt handlar också om en längtan och en önskan som jag gärna vill ska gå i uppfyllelse nån gång. Om man läser den riktigt noga så förstår man och man ser VAD den egentligen handlar om. En fantasi som ännu ej är sann.


Lätt som en fjäril


Lätt som en fjäril, dansar jag,
över din mage.
Jag andas in den luft som du andas ut.
På dina stora läppar lyser det fullt av nektar.
Jag flyger fram och smakar på dem.

Den söta smaken blandas, med en doft,
som bara du har.
Smaken av honung och jordgubbssylt, gör mig
rik på endorfiner.
Mitt hjärta slår fortare än vad det någonsing gjort
tidigare.
Jag älskar denna längtan och att få vara,
med en sån god som du.

Men, sakta, sakta försvinner du bort.
Det blir kallt. Iskallt.
Vinden tar tag i mig. Jag fångas i ett nät.
Jag går sakta bort och minns tillbaka på den ljuva sommaren som var.
Den sommaren då jag var lätt som en fjäril, och dansade,
över din mage.




Fri vers av jazzpärlan
Läst 451 gånger
Publicerad 2005-08-15 09:56



Bookmark and Share


    Hasseman
Mycket vackert och inlevelsefull berättar du om "blommor och bin" kanske och ! Mycket starkt målande bildspråk och en härlig rytm i meningarna. Men en plötslig brytning i slutet om varats natur!
2005-10-17

  Almaz
Otroligt vackert beskrivet och utmålat, med finurliga metaforer!! Jag känner smakerna, dofterna...luften under mina nyskapade vingar..och flyger med i den fina dikt om ljuva minnen, drömmar, sorg och saknad som du så fint har komponerat..
Känns lekande lätt, och dess motsats när dikten plötsligt vänder! Mycket uttrycksfullt!
2005-08-15

    ej medlem längre
Otroligt fint och beskrivande, bra!
2005-08-15
  > Nästa text
< Föregående

jazzpärlan