Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det sjuka

Det sjuka är att det inte gör sådär jätteont.
Det är nästan likgiltigt.
Fastän hon bott här i mer än ett halvår.
Så gör det inte så mycket.
Det är ju han som kastar ut henne.
Inte hon som går frivilligt.
Det borde ju göra lite ont.
Men det gör det inte.

Det tog bara tjugo minuter att packa.
Inkluderat tiden det tog att trycka ner allting i väskan.
Det är nästan lite sorgligt.
Nästan alltså.
Att det var så lätt.
Så tydligt vad som inte passade in i hans perfekta lägenhet.
Så tydligt att hon aldrig riktigt, riktigt bodde där.

Det är ju ändå mer än ett år.
Som hon lagt på honom.
Konstigt att det inte gör så ont.
Konstigt att det mest inte känns alls.
Inte argt.
Inte ledset.
Inte glatt.
Inte tomt.
Bara ingenting.




Fri vers av Nora B
Läst 310 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-11-29 22:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ojski bojski! Den var bra! Du uttrycker dig på ett sådant nekelt och fint sätt.
2008-11-29
  > Nästa text
< Föregående

Nora B
Nora B