Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gammal dikt jag skrev efter att ha varit på en poesikväll och blivit peppad att skriva efter att ha hört betydligt bättre saker än texten nedan.


Normer

Att köpa allt vi kan, det är vad vi ska göra
för normen säger att prylar gör oss lyckliga
Så fortsätt nu att konsumera
så att de på dig kan profitera

Gud vad bra med normer
Du slipper tänka själv

Att se ner på alla bögar, det är vad vi ska göra
för normen säger att bögar, dem är äckliga
så låt oss nu en bög förakta
dem är sjuka, det är fakta.

Tur att vi har normer
som vet hur allting är

Att äta döda djur, det är vad vi ska göra
för normen säger att djur har inga känslor alls
så fortsätt nu att djur förtrycka
de känner ändå inte lycka

Så skapar vi en värld av normer
där alla stöps i samma former.

En värld där pengarna regerar
en värld där mångalden dör ut.
Men om vi mot detta agerar
blir det kanske bra till slut.




Fri vers av Moondancer
Läst 546 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-11-30 21:24



Bookmark and Share


  Kim Alexis
Bra!
Det behövs alltid fler sådana här texter!
2009-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Moondancer