Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vägar till evig förtappelse i något skämtsam men djupt sannfärdig form


Satans smidda pilar


Här smider satan pilar
i konungarnas dal
där små prinsessor vilar
i sommarskuggan sval
när Riddaren av Riket
så rider in med ståt
Men satan stirrar sniket
och lägger ut försåt

Att någon skulle stjäla
den sessa han valt ut
och konungen förmäla
att tiden nu gått ut
för den som ville fria
och söka konungs namn
till blottat bröst att dia
för nyfödd, med sitt namn

Så satan må nu strida
för kung och fosterland
att själva draken rida
och be om flickans hand
Men först må riddarn falla
för satans smidda spjut
att till sin gud befalla
sin själ och andas ut

Då hörs i himlens höga
ett majestätiskt vrål
- riv ut hans onda öga
och skölj hans mun med tvål
Ty satan ska förtvina
i blindhet ska han gå
till döden med de sina
att tvagas och bestå

I evighet den ormen
må ringla på sin buk
Den rysansvärda formen
ska göra honom mjuk
Att ringla runt ett hjärta
i evigt dömda ord
ska vålla honom smärta
för alltid på vår jord






Fri vers av halmstrå
Läst 434 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-12-01 16:51



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Jisses Amalia vilken hejdlöst bra poesi;sparas så klart!!!
2008-12-07

    papillon
Tycker du som läser denna text att den är bra?? I så fall - kasta dig över några av denna författares andra texter - jag lovar att du inte blir besviken!! Det är ta mig fasen rena guldgruvan med ett brutalt gripande innehåll i en versteknisk framställning som söker sin like. Tolle lege - tag och läs!!
2008-12-07

  Kristina Wallbing
Grattis till läsvärda!
(här borde du ha legat för länge sen...)
2008-12-07

  Miss Mod
Blir mållös, helt underbart skriven
2008-12-07

  Kristina Wallbing
Jösses! du skriver så det sjunger! Vilken riddarsaga!
Imponerande!
2008-12-01

    papillon
Jag jublar! En klockren Hildebrandstrof - hur många klarar det på den här sajten?? Och den lättsamma tonen är en god bakgrund till det mörka ämnet.
2008-12-01
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå