Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag mötte tre hägrar igår.....på tre olika ställen, idag känner jag deras budskap.
Hägrar sjunger enbart i dikten......




Hägerns sång

 

han stod där så ståtlig

orörlig på sitt ben

värmdes jag denna stund

 

hägern för alltid i mitt hjärta

 

plötsligt flaxar en

annan häger till och

far upp från vattnet

 

på sina väldiga vingar lyfter han sakta

 

mitt hjärteblod

rusade allt

snabbare

 

och som om inte

det var nog en

dag som denna

 

står där en häger till ute i vassen

 

och jag gladdes

i djupet av

min själ

 

idag har tankarna kommit ifatt mig

 

hägerns bud

om kärleken från

den jag älskar

 

är också sorgens stora frågor

 

och nu hör jag

hägern

ge mig svaren

 

självklart är din sorg evig självklart

 

när du har sagt

att din kärlek

är evig

 

sorgen kommer att bo hos dig så länge du finns

 

nu hörde jag

för första gången

hägerns sorgesång

 

 

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-12-02 14:24



Bookmark and Share


    Melona
tycker om den här
för att den är så mycket du...
2008-12-07

  Bibbi VIP
Griper tag hårt i mig...
Applåd!
2008-12-04

  Gunilla VIP
Vacker!
2008-12-03

  Eaglemountains VIP
Sorgen har sitt bo i ens inre, granne med alla fina minnen. Om man öppnar de fina minnenas dörr då och då, kan sorgen kännas mindre tung att bära ......
2008-12-02

  Ulf Lagerholm
djupt männskligt att läsa in små och stora tecken sänt från den spegelvända sidan

gott hörru!!
2008-12-02
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP