Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Terzin


med handen fäst i rollspelandets mask


Med ena foten satt i välfärdssnaran
och handen fäst i rollspelandets mask
är överlevnad att bli vän med faran

Där ute vandrar skamlöst det patrask
som lärt sig älska nattens rus – den maran
att leva är att vandra som ett fnask

Här vilar under himlen dold den faran
i skinnklädd och av händer sliten ask
att liv är att bli fängslad i den skaran

som hamnar sist i överflödets slask
och hänger sig där livet knutit snaran
om den som bjudit ut sitt liv som snask




Fri vers av halmstrå
Läst 268 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-03 11:44



Bookmark and Share


  stella
Blir helt inflätad här... ;)
2008-12-03

    papillon
Snyggt, övermåttan snyggt! Men rimflätan är inte rätt för klassiska terziner, du skriver AbA bAb AbA bAb men borde skriva AbA bCb CdC dAd - rimmen skall liksom binda ihop stroferna som när man virkar och i sista strofen knyter man till med första strofens A instoppat i andra raden - dAd.
2008-12-03
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå