Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I väntrummet


2008 Tingsrätten 1

En lång korridor, ljust och muntert dekorerad med behagliga soffor och tidningsbord, kaffeautomat. Stora gröna växter; syns inte om de är äkta eller konstgjorda . Spelar det någon roll -här finns ingen tid till krukväxtpyssel, här är det människors brott och straff som fokuseras. Numrerade dörrar bär anslag med namn och varierande förmodade förseelser: mindre grad av misshandel, mindre narkotikabrott, olaga hot, bedrägeri, utpressning, stöld....
"Men hon är en snäll flicka" hörde jag en personal säga till en annan. En liten mager flicka med tovigt hår och stor islandströja skyndar förbi.
Människor svåra att särskilja blandas i grupper: stödpersonal, familjemedlemmar, saksökare, vittnen och

DEN ÅKLAGADE, ÅKLAGAREN, FÖRSVARSADVOKATEN.

Väntan. Småprat. Stelnad ångest. Tiden drar över...




Övriga genrer av vera gade VIP
Läst 384 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-05 08:59

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
I just den lokalen har jag känt verklig ångest.
2008-12-08
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP