Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

närhet

har fått nytt arbete
som ledsagare

det är en blind gravid kvinna
som behöver min hjälp
att ta sig till komvux

redan första dagen
brister det för mig

jag tar henne till abortkliniken

försöker hjälpa till

det blir så lätt fel

som på 60-talet då många ville
va kompis
fast det inte går

istället är det de små stunderna
som måste tas tillvara

ett rivigt gnugg på tunnelbanan
mot en okänd kvinnas fläskament

en kassörskas hand med växel
som sträcker sig för att ge
och jag rycker tag i handen!
kanske nafsa lite
lukta försiktigt
och sen själv köpa samma handkräm

ringa vodafones kundtjänst
få sara som operatör igen
och skratta tillsammans åt alla
abbonemangsformer jag inte har råd med

det är de stunderna
de där få avväpnande sekunderna
innan handflatan landar i mitt ansikte
som jag lever för

inte i tron och hoppet
om att skaffa hämt-barn
från afrika
och betala ett mustigt lån
till ljudet av bläddrande bodelningspapper

näe världen, kyss mig långsamt och stilla
i ett novemberregn
med kabanossrester mellan tänderna
och en pistol mot mitt huvud
för då mår jag som bäst




Fri vers av Marcus VIP
Läst 663 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-08-16 14:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marcus VIP