Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om om om


sugrör.



du åt upp dig själv innan högstadiet
nu vet inte längre var du är

du läser klottret på toalettväggarna
går balansgång på badhusets kakelplattor
tömmer bassängen
tömmer dig själv på innehåll

du går genom korridorer
stänger ögonlocken stänger ute världen
håller dig på avstånd

de viskar om dig
viskar meningar
säger att ditt hår är skatbon
dina ben som sugrör dina ögon
har aldrig varit så slutna

du har aldrig varit längre bort

dina vänner säger att
du kan inte gå med fingertopparna längs väggarna
inte trycka dig mot planket
du måste våga vakna stiga upp
se välden

men du fyller dig själv med tomma ord
talar i tankar
inombords diskussioner med väggar och asfalterade vägar
när du inte längre vet vad som är på in- eller utsidan
vad som är på riktigt

du trillade ner innan högstadiet
glömde din skor i leran




Fri vers av som du
Läst 388 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-12-05 16:21



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Bra skrivet!
2008-12-27
  > Nästa text
< Föregående

som du