Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det sägs att julens budskap är så vackert


Att vänta julfrid (barnbrud i smärta)


Att fly undan änglarnas stundande vrede
när staden man lovat och ägt står i brand
gå undan för satan, och älska den lede
och sträcka åt ledan ett ögonblicks grand

Bli ett med en saltindränkt kvinna i Sodom
få kroppar att klyvas i kärlekens namn
och skrika mot himlen om bortstulen mödom
när småflickor lockas med änglanamns famn

I julnatten föder en barnbrud sin smärta
ett barn utan framtid, ett mord av guds nåd
och öknarnas moder må klyva sitt hjärta
att finna för mänsklighet mänsklighets råd


Men livslögnen flammar när Sodom nu brinner
de yttersta tidernas tröstlösa dom
Att viljan är dold i det horungen finner
den dag han växt upp och blir påve i Rom

Med maktfyllda händer välsignar han makten
tar Abrahams hustru till lustfyllt begär
Och hustrun i öknen blir dödad av vakten
när saltsmaken hotar den mäktiges sfär

Men stillheten lockar de paniska maror
som ridande färdas i ångestens natt
Så tyder vi stjärnnattens ensliga faror
och samlar i hjärtat förbannelsens skatt















Fri vers av halmstrå
Läst 283 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-05 22:12



Bookmark and Share


    papillon
Här slits krubbor, papier-machékameler, änglavingar och lingonkransar i småstycken när den stora smärtan bryter fram i änglafluffet, Brandröken stcker i näsan, de oskyldigas skri skär i öronen - inte mycket till julkalender här inte, bokmärks ned förtjusning
2008-12-05
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå