Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemfärd

De som sitter längst bak i bussen
skrattar alltid åt de vingliga,
åt de som spyr ner golvet
och åt de som aldrig hittar hem.

Buss 731 från Onsala
för linje 732 till Frillesås korsväg
och en stupfull nedförsbacke mot löftaå.

Låt mig sitta vaken i fönstret i natt,
skruva upp musiken
för jag vill försvinna,
försvinna inåt och hitta mig själv.

Hånskratten bet aldrig tillräckligt hårt
för att jag skulle försvara,
jag sa idioter tyst för mig själv
och skämdes på deras bekostnad.

Han-måste-vara-bög-snacket om de som får tjejer,
bakre raden är fylld av fylle-logikens tankar
och jag brydde mig inte,
för jag hånglade aldrig upp festens snyggaste brud.

Jag tog buss 731 från Onsala
för linje 732 mot Frillesås korsväg
och en stupfull nedförsbacke mot löftaå.

Satt i fönstet med högsta volym
av Thåströms nedknarkade röst,
vände mig inåt
svaldes av mitt kranium.

De som sitter längst bak i bussen
skrattar alltid åt de vingliga,
åt de som spyr ner golvet
och nästa gång är de inte längst bak,

utan hinner inte med bussen.




Fri vers av KevinBroberg
Läst 711 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-12-07 23:33



Bookmark and Share


  tom boreland
når vi fått pendeltåg
reser vi en staty
över 732
2008-12-08

    KalleLager
Bland det absolut bästa som du har skrivit.
2008-12-07
  > Nästa text
< Föregående

KevinBroberg
KevinBroberg