Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1944 Stockholm- en sommar

Över Tegelbacken år fyrtiofyra
bara fötter, en prästkrage bakom örat -
på Skansen spelar Thore Ehrling sin trumpet
saxofonen klagar, suger

Se Brunnsvikens muntra vågor
bär den vita blomman
ut över nattens vatten




Fri vers av vera gade VIP
Läst 384 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-08 12:25

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Ja, jag vet: det var ju nyss. Bara de unga som tror att det var längesen. Jag hör och ser det! Tack för resan.
2008-12-24

  Björn Nilsson VIP
Nu har jag läst dina fyrtiotalsdikter och är betagen. Det var före min tid, men inte så mycket före att jag inte har någon idé om hur det kan ha varit. Sommaren 1943 kunde man ana att kriget hade ett slut. Tyskarna var inte längre omöjliga att slå tillbaka. Det var redan dags att fundera på hur världen efter eländesåren skulle se ut. Eller har jag fel?

Tegelbacken - jag lägger genast till "Tegelbackseländet" och ser för mig en härskara av cyklister som väntar på att tåget skall komma förbi så att de kan myllra iväg ner i Klara eller uppför Hantverkargatan.
2008-12-10

    ej medlem längre
Före min tid - men dina ord manar ändå fram sköna bilder.
2008-12-08

  Njord
Härligt sommar och ungdoms(?)minne beskrivet i denna text.
Känner mig riktigt glad av att läsa den.
2008-12-08

    papillon
Detta är en helt bedårande dikt - och Gud vad snygg du måste ha varit........
2008-12-08
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP