Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där livet förför mig i stormarnas nav

Jag stannar vid kajen och stänger av ljuset
Med hjälmen på marken kan ansiktet andas;
Det dånar från vågor, från vinden och suset
Och läpparna smakar där saltstänken blandas.

När ögonen vänjer sig anar jag skummet
Som kastas omkring på det frustande hav.
Jag njuter och dricker det innersta rummet
Där livet förför mig i stormarnas nav.

Jag ligger med fötterna ut över kanten
Och undrar om natten har stjärnor att ge
Men där på den ändlösa, kyliga branten
Finns mer än ett glitter som får mig att le.

Vid fyren som söker det skeppet den saknar
Där ligger du skön i min egen kabyss
Där smeker ditt segel när strömmarna vaknar
Där sänder mig havet din brusande kyss.




Bunden vers (Rim) av Paedur
Läst 461 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-12-08 12:53



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Frustande Vackert !
2008-12-09

  stella
Ja här kommer jag ifrån...så skön läsning och vilket bra rim; kabyss-kyss! :)
2008-12-09

  clueless
Mycket vackert/Clueless
2008-12-09

  Erik L
Riktigt härligt gung i den här texten. Rytmen passar innehållet som hand i handske och jag gillade verkligen det avslutande lugnet i den sista strofen. Stor applåd för denna!
2008-12-09

  Elin Katten Lo VIP
Fridfull läsning, jag blir nästan sömnig av stämningen - på ett bra sätt. Tycker mycket om den här, och rimflätningen, den är guld.
2008-12-09

  lyckeli
skön?
med k?
verkligen...
sen längtar jag
även ut på sJön ; )
2008-12-08

  Burn
Det är havets känsla. Storheten. Livet i det. Dess trygghetskänsla och styrka, mjukhet och farlighet. Att känna bärigheten som lockar. I segelbåtens lek med vinden, i bogens klyvande av vågen. Jag känner av saltsmaken och vågtopparna när jag läser din dikt. Och jag vill ut.

En mycket stark livskänsla och livsglädje i denna dikt. En närhet till naturen. Och en inbjudan från havet.
2008-12-08

  lyckeli
fan, vad jag längtar
ut på skön

till gåsö
eller hamburgsund
eller koster

eller....
2008-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Paedur
Paedur