Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1944 Stockholm - på Skogskyrkogården

Skidan skär med ett fräsande genom snön, glider lätt.
Mot det vita står himlen mörk över tallstammarnas pelare.
Då öppnar skogen sig för hennes häpna ögon -
glimmande, flämtande ljuslågor bildar ett band långt bort in i dalens djup.
Allt är stilla. Allhelgona.




Övriga genrer av vera gade VIP
Läst 414 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-08 20:30

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Madeleine Ågren (Maduska)
Underbar bild. Var det du?
2008-12-24

  Maria T
För att hedra alla nära och kära
som vilar där
2008-12-21

  Björn Nilsson VIP
Jag funderade först, men 1944 måste Skogskyrkogården ha varit mycket mindre kringbyggd än numera och därmed tillängligare för skidåkare i de södra förorterna. Den är fortfarande en upplevelse, såväl för den som vill vandra en stund i stillhet mellan tallarna, eller om man är arkitekt och vill studera Asplunds mäktiga entré. Jag har faktiskt mött ett par av den sistnämnda kategorin.

Så man hade börjat med ljus i större mängder på Allhelgona redan vid den tiden?
2008-12-10
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP