Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man undrar.


Kanske Det


Kanske vore allt annorlunda om jag fick göra om alla val. En annan verklighet och andra minnen. En värld fylld med vackra färger och dom ljuvaste dofterna.

Hade nog befunnit mig på andra ställen, inte ens sett denna nuvarande och smutsiga plats. Inte behövt hata eller begrunda. Sovit ut om nätterna i ljuv tystnad.

Vore en förändrad person, helt ny människa med oanad personlighet, tankar som berikade mitt sinne. Det gamla vore slängt, lämnat åt någon annan som kände sig stark.

Kanske hade jag ej längre suttit och begrundat leenden på andras läppar. Undrat hur dom kändes, hur det vore att låta dom nudda vid mig och skänka lycka.

Hade nog hittat känslor ämnade för mig. Passat in bland alla andra och inte längre varit frånstött. Kunnat skratta och sjunga, njutit av glädjande gåshud.

Vore kapabel till så mycket mer i livet, ha motivation till att slutföra det som påbörjats. Se något syfte med allt, om så inte ha en dröm att sträva efter. Öppna fönstret var morgon och andas in dagen.

Kanske hade allt varit bättre om jag inte behövde hålla ödet som tröst i vardagarna. Tvinga fram ork i minuterna med löften om hoppet som en dag ska uppenbara sig.

Hade nog klarat mig bättre genom att vara omedveten. Uppfostrad och anpassad till denna enformiga verklighet. En liten robot som många andra, en liten docka.

Vore bestulen på all grubblande och högfärdiga egenskaper. Dessa dystra lögner som man intalar sig själv för att försöka vara överlägsen alla andra. Begränsad som individ men förmodligen lycklig.

Kanske det, börjar bli övertygad.




Fri vers av DOx
Läst 322 gånger
Publicerad 2005-08-17 17:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

DOx
DOx