Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nåja, formen är en aning rubbad, men dock, en ballade.


Ballade till en världslig mänskas fest


Där staden döljer avfallskvarnens rat
känns stanken av en mänskobliven rest
i trasor höljd, en osund kropp i slum
Där döden bjudit meningen till fest
- ett heligt fat av svällande oblat
en gåva som en rent liturgisk gest
ett liv, en värld som satan kallar flum

Men allt som bjuds har visats separat
för mänskobarn som är som barn är mest
vem tänkte sig att kroppens mun är stum
där döden bjudit meningen till fest
och spikat upp på korset ett traktat
en gåva lika välkommen som pest
ett liv, en en värld som satan kallar flum


Så visar sig att mänskan lätt blir lat
när tankens flykt syns vara lätt modest
och ingen jävel vet var glädjen har sitt rum
där döden bjudit meningen till fest
i staden där man kallar kärlek hat
och skyr all närhet som en elak pest
det liv, den värld som satan kallar flum


Så går ett liv som vore det ett test
Men mänska, vem har lärt dig vara dum
när döden bjudit meningen till fest
ditt liv, en värld som satan kallar flum



















Fri vers av halmstrå
Läst 275 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-11 22:03



Bookmark and Share


  stella
Vet inte vad ballade är i poetisk mening men på danska betyder det ju rabalder. Och det känner jag igen här! :)
2008-12-15

  Miss Mod
"En gåva lika välkommen som pest" Jag älskar Dina ord.
2008-12-13
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå