Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

serien "Himlen kan vänta" får igång fler tankar och känslor......igen




Man orkar det man orkar

 

så lätt

att lasta sig

i efterhand för det

man inte gjorde fast man borde

 

så lätt

att säga

varför sa jag inte

varför gjorde jag inte

 

jag har svaret i min hand nu

 

man orkar bara det man orkar i stunden

 

 

min sorg pågick

i sju år

så länge som min

älskades kamp varade

 

hur har jag

kunnat tro

kunnat kräva

av mig själv att orka

mer än det jag gjorde

 

efter sorgsmärtans

värsta tid kommer försoning

med mig själv

 

man orkar det man orkar

klarade inte

tog inte in hela döden på en gång

 

trösten

 

inget hade blivit annorlunda

hur vi än hade förhållit oss

 

trösten

 

min älskade levde i sitt hopp

i sin enorma livsglädje tills han

slutade andas

 

vi orkade inte vi hann inte

ifatt

våra ord

 

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-12-12 07:26



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Exakt så är det.
Min mamma hade ett ord som jag lärt mig hata: vi "skulle" ha gjort det och det eller inte...
Bokmärke.
2008-12-14

  Vilsen Annette-hittar vägen
Vi vill ofta lasta oss själva för vad vi gjort eller inte gjort, men det som är och sker är så... precis som du säger. Fin text!
2008-12-12

  SusanneStrömstedt
Det är så det är. Man orkar det man orkar / Kram
2008-12-12

  glittertindra
precis så är det... man gör bara det man förmår och det räcker gott och väl, det är en konst att inse just det lilla enkla...
2008-12-12
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP