Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

salvatore quasimodo

säg mig i en natt
ett svar
ett annat
svar

vi har aldrig behövt sakna
poesi att suga
innan en ny tystnad
du sade: död, tystad, ensamhet -
som liv, kärlek.
med maskiners hjul vid vattnet
i tystnad betraktar vi detta tecken

än är sanningen långt borta
du överröstar deras rop
som krossar drömmarna
jag är hungrig av hårda frukter
stenar
i grottans djup
och historien är redan på murarna
sina vingar




Fri vers av riccardo baldelli
Läst 472 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-13 14:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

riccardo baldelli