Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vill bara berätta


Lägeskontroll



Ja, så här är det

jag mår alldeles förtäffligt
kan bara skriva poesi/berättelser när jag mås dåligt

när jag är ensam
när jag tänker ensam

nu är jag aldrig ensam
tänker ihop med Stina

min hjärna är alldeles full/tom
allt jag bär på säger jag till henne
allt tar hon emot

vi berättar för varann
lägger till rätta
förhåller oss till världen

ikväll har jag sett på Barcelona och Real Madrid när Stina legat vid min sida och sovit

hon är trött efter en vecka fylld av alla ungdomar som behöver prata
jag är alldeles trött av en fyradagarsresa med bil till Småland

min mamma har dött
på riktigt

begravning
släkt
vänner
minnesbilder

hur jag alltid var trygg och orädd
mamma fanns alltid
inget som är farligt

inte ens människor
inte poliser
inte någon
inte något

mamma fanns alltid

fortfarande finns hon

nu finns ingen mamma eller pappa
men jag lovar att leva vidare deras liv
deras liv ska inte ha varit förgäves

jag lever vidare

och jag tar ansvar

sen jag tog mera ansvar har mitt liv blivit fyllt av mening
och allt har kommmit till mig

jag behöver bara stå still
vara närvarande
vänta in

så kommer allt till mig
människor och katter

allt bara kommer

att skriva dikter finns inte utrymme till

bara så ni vet




Övriga genrer av Albert
Läst 810 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-12-14 01:08



Bookmark and Share


  glittertindra
blir glad när jag läser detta.. :)
2008-12-17

  Lia-Lej
Nog tycker jag att det här blev en dikt alltid, en "må bra dikt"

"min mamma har dött
på riktigt"

detta klev ut ur din text rakt in i något rum hos mig.
2008-12-16

  Rosmarin
en dikt som andas tillförsikt, tillit och lycka

härligt!
2008-12-15

  Aisha VIP
...så bra det känns att höra det...
jag har undrat hur du har det...
lycka till och kram och god jul!!!
2008-12-15

    Lena Nilsson
Tack för denna hälsning!

Kram!
/ Lena
2008-12-15

  Sanningsägaren VIP
Underbart att läsa vännen!
Det är nog dags för den där
korsfesten nu... :)
2008-12-14

  Jessica Ebbesson
Gott att veta att du har det bra! Blir rörd av dina rader om din mamma. Fint..
2008-12-14

  Cris
Hej!

Gott att veta.

Ha det fortsatt bra.
Cris
2008-12-14

  Kristina Wallbing
Så fint skrivet om det ansvarstagande som kan leda till frihet i samheten!

"så kommer allt till mig
människor och katter

allt bara kommer"

*L* vilken skön öppenhet för livet, som det är! *L*

tack, att du berättade och ha en fin jul tillsammans med Stina!
2008-12-14

  Anders P VIP
Bra att veta att du har det gott.
2008-12-14

  Blåbäret
låter som om du lever poesi..
2008-12-14

    eva m h
Kul att höra din lägesrapport Albert!
2008-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Albert
Albert