Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är pretentiös men det gör inget.


Till Maija.

Vart vill en stormvind blåsa
vem vet, vem kan förstå
hur dessa vindars starka vilja
förbi all sorters folk kan gå
dagen gryr och du ser framåt
med tillförsikt uti ditt liv
snart är allt gott vunnet
du får en tanke som är fri

Det är just som alla kläder dränkts
och leran suger sig fast
då alla tankar vattnats bort
av din oerhörda last
som tanken lyser stark och klar
i den nya gryningens sken
du hittar ljuset, din nya start
och kan inte sluta le

Och hela vägen mot ditt mål
så biter du ihop
mot klädseln stormar vind så snål
men aldrig får du nog




Fri vers av Stellan Johansson
Läst 418 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-12-15 23:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stellan Johansson
Stellan Johansson