Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag älskar dig nästan






Jag som en gång vaknade

till ropen från dig

som steg upp från havets botten


Tyst väntade du på mig

medan

jag gick till storms

genom djupa vatten


Nu ska jag börja det nya livet med dig

genom att lämna

de trasiga dagar


Jag befriar dig och mig

från sorg


Där ligger havet

som väntar på oss


och


där ska jag säga till dig:

Jag älskar dig nästan







Fri vers av Sladjana Zubcevic
Läst 667 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2008-12-16 16:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vacker text, med tvetydigt slut.. "nästan" är på målsnöret, men inte riktigt i mål..kanske är det läsaren som får fylla i fortsättningen? Med egna bilder och fantasier.. Spännande i så fall..
2019-03-08

  Afrodite
Att nästan älska någon låter som att nästa steg blir att älska fullt ut, jag hoppas på det!
2008-12-16

    Al Lanzon
Vackert, lite vemodigt och ett oväntat slut!
2008-12-16

  Michaela Dutius
Skönt att närma sig försiktigt och säga: Jag älskar dig nästan....gå sakta varligt så som din dikt är...
2008-12-16

  Eaglemountains VIP
En vacker poesi, om något nytt, som är på väg in i Ditt liv - det nya ....
2008-12-16

  Bibbi VIP
Jag tror på ett gott slut här och att Du är på väg in i något nytt.
Ge aldrig upp utan bli en övervinnare.Det är mitt absoluta råd.
Applåd!
2008-12-16

  anits VIP
Vackert och vemodigt,
dom sista raderna, gör
mig lite undrande,

jag ska säga till dig,
jag älskar dig nästan,
väntar du ännu, eller
är väntan över?
2008-12-16

  Elaine.S VIP
"Tyst väntade du på mig

medan

jag gick till storms

genom djupa vatten"

den som väntat får nu sin lön
men "jag älskar dig nästan"
betyder kanske att väntan inte är över ännu..
2008-12-16

  klio
Vackert skrivet om, som jag tolkar det, att gå vidare från något väldigt känsloladdat, starkt och svårt...Gillar raderna:

"Tyst väntade du på mig

medan

jag gick till storms

genom djupa vatten"
2008-12-16

    Ken Cassel
Älskar du mig bara nästan
Vad tråkigt
Jag som önskar att du älskade mig fullt ut ....


Kramar

:))
2008-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Sladjana Zubcevic
Sladjana Zubcevic