Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Obarmhärtighetens ljus


I obarmhärtigt ljus där sprickor korsar
all världens lögner om guds välbehag
syns obarmhärtigt skam som evigt forsar
likt vatten över berg i naken dag
Förbarma dig du evighetens död
ty mänskligheten lider tidens nöd

Där skuldtyngt hjärta längtar sin försoning
står krigsherrar med naket slipat stål
Och hatet driver avund att ta boning
i varje självförgätet levnads mål
Förbarma dig du evighetens frid
ty mänskligheten lider ondskans tid

I ondskans tid kan ingenting förgätas
av själviskhetens fängslade försvar
All kärlek måste obönhörligt flätas
med ord av allt det hat som lämnats kvar
Förbarma dig du evighetens ljus
ty mänskligheten lider i ditt hus










Fri vers av halmstrå
Läst 293 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-12-17 10:46



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En oerhört stark och berörande text som gör ont!
2008-12-27

    papillon
Jag blir så jäkla tagen över detta självklara sätt att hantera bundna versformer på ett egensinnigt och självklart sätt för att få fram textens skärpa
2008-12-20
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå