Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
aveckling å inveckling


Antiklimax

Duell i gryningen
sandvind och buskar
rymdskrot virvlar
tanklöst förbi
Någons gamla skor
möglar, växer svamp
odlar frågor om varför
tiden inte rör sig fortare än
tåget som aldrig någonsin
kommer fram
och luften som står stilla
i väntan
på ett avlösande skott
för det är nu det händer
vad som nu ska hända

Inget

Ingenting alls

Inget propplösningsmedel
Inga kallakrigets grisbuktskrumbukter
för muren liksom föll av sig själv

och du kom ut som segrare?

Det är så här vakum ser ut...





Fri vers av Pontus W.U
Läst 468 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-12-17 17:54



Bookmark and Share


  Amanda R.C
det är en pamflett och samtidigt något helt annat
och den berör och den ger ilska och den ger
ja så mycket olika saker...

bra, klassiska pontus och rakt på sak lejonet är på marsch
2008-12-18

  Ordregnspoeten
Snyggt förpackad för att på slutet avtäckas och avslöja innehållet. Jag är imponerad och studerar dagligen vacumet.
2008-12-17

  Malinosa
Jag gillar den. Känns som att du skrivit den rakt upp och ner. Jag gillar när fraserna byggs upp efter hand...hur rymdskrot blir avlösande skott som blir propplösningsmedel (fast jag inte vet vad det är). Sen tycker jag om när du leker med orden "aveckling å inveckling". Kan känna igen mig i känslan av tomhet och vakum som du skriver om. Bra!
2008-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Pontus W.U
Pontus W.U