Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att vara Tomte

julaftonskväll

klampande, tunga fötter i trappan

En hård knackning på dörren

Sen

Ho, ho, ho

Snöig och med röd näsa
står han då där, fullt påpälsad, i vårt varma hus

*host, host*

Han får panik i blicken
när han ser vårt berg med julklappar under granen

En svettpärla på hans panna

Stön och stånk och så är glasögonen på plats.
Spottar skägget ur munnen gång på gång.

Läser med möda och högen med klappar minskar
och otroligt nog så är högen borta till slut

Tomten tackar för sig

Vi ropar

Hej då Tomten! Vi ses nästa år igen!

Han ler trött mot oss, sen är han snabbt på väg till nästa hus

Det är inte lätt att vara Tomte...i alla fall inte på julafton...




Övriga genrer av Therés
Läst 339 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-19 09:46



Bookmark and Share


    Maria Malm
Kan vara ett tufft bestyr..men han är ju långledig sen..
2008-12-21

    Stella Stol
träffande beskrivnig av svettig tomte och stund!
2008-12-21

    tramp
Fint om tomten !

Vi killar har tre faser i våra liv.
1, Vi tror på tomten
2, Vi klär ut oss till tomten
3, Vi ÄR tomten !
2008-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Therés
Therés

Mina favoriter
Klockan
Kom alla troll!