Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det ångar från nyvakna ängar

Det gryr över dalen vid rämnade berg,
Det ångar från nyvakna ängar.
Runt dammarna tinar min sorgtyngda märg
Vid rådjurens frostiga sängar.
Det prasslar i brynet mot granskogens möte
Och smeker med värmen från morgonens sköte.
Där skuggorna smälter ur sinnet
Det gäspar en sol över minnet.


På gräsklädda kullar när dagningen lider
Med kittlande dagg under fötter
Där dimmorna dröjer när gryningen skrider
Jag gräver för telningens rötter.
I djupet av mullen skall växa en önskan
Ur fälten och skogen och doften av grönskan.
Där ännu en planta står späd
Skall resas ett brusande träd.


Det gryr över kumlet där klipporna gläntar
Det stiger en flämtande syn.
För på horisonten en längtan nu väntar
Där vågorna rodnar mot skyn.
Jag stiger ombord på den gungande färden
Där saltstänken kysser den nyväckta världen
Och ängarna niger och ler,
Det är något stort som sker.




Bunden vers (Rim) av Paedur
Läst 789 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-12-20 00:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Oerhört vackert, skapar bilder jag gillar skarpt...
2010-07-23

  Erik L
Jag behöver kanske inte skriva att jag blir imponerad av ditt fina handlag med rytm och rim, men det tål att alltid upprepas!
Dikten får mig att tänka på forna dagars diktare som Dan Andersson t.ex. Jag gillade speciellt raderna
"Där ännu en planta står späd
Skall resas ett brusande träd."
Det är tidlösa rader...!
2008-12-21

  nattpoesi
rytmen är verkligen fin och unik. texten i sig inger känslan av lycka, vilket är väldigt svårt att skriva om utan att det blir klychigt. grymt
2008-12-20

  lyckeli
det är något stort som sker
när du skriver poesi

och det får mig att längta ut
och härifrån
2008-12-20

  miss angelique
Snyggt rimmat, har aldrig fått till det så här bra. Naturskildring blev det också. Riktigt bra.
2008-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Paedur
Paedur