Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så vackert jungfrun böjer knä

Herregud vad det är vackert
skrev Jonas Love Almqvist
med lustan hissad trosvisst

Herregud vad det är vackert
sa horan när hon kräktes
och kroppen redlöst fläktes

Och jungfrun i det gröna
såg upp mot allt det sköna
när himlens största ängel
skönt blottade sin stängel

Herregud vad det är vackert
fick flickan ned på marken
att våldtas där i parken

Herregud vad det är vackert
föll torsken in i döden
den fasansfulla glöden

Och herrens tjänarinna
fick himlens ljus att brinna
i fal förlustans värma
där änglaskaror svärma

Herregud vad det är vackert
när flickor lyder gudar
och kläs till himlens brudar

Herregud vad det är vackert
i juldagsmorgonsljuset
när lustan fyller huset

Och flickan som blev kvinna
bevarat dock den hinna
som sedan måste brista
i herrens dag den sista




Fri vers av halmstrå
Läst 296 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-12-20 10:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå